Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πάμε εμφύλιο;


 



γράφω τώρα.. εν θερμώ.. πριν προλάβω να βομβαρδιστώ από πληροφορίες θεωρίες.. και τα γνωστά ψέματα..

την αλήθεια δεν την ξέρω.. και του καθενός την αλήθεια δε την πιστεύω άκριτα.. κάπου στην τρίτη δημοτικού σταμάτησα εντελώς κι επίσημα να πιστεύω την επίσημη ιστορία.. τις ειδήσεις.. ή επίκαιρα όπως τα έλεγαν τότε.. στα διλήμματα του σινεμά.. είχα μάθει να μη τα πιστεύω από τότε που με θυμάμαι..

το πιθανότερο σενάριο που βλέπω.. όπως ξετυλίγεται το θέμα.. είναι ότι τον μαχαιροβγάλτη μπορεί να τον έβαλε κάποιο παρακλάδι του κρατικού μηχανισμού.. για να ακολουθήσει το σόου που παρακολουθήσαμε.. και τον σημερινό πιστολέρο.. να τον έβαλε η ΧΑ για να δημιουργήσει το χάος το οποίο κινδυνεύουμε να βρεθούμε..

δεν είμαι καλός άνθρωπος.. δεν καταδικάζω κανενός είδους βία.. και μόνο λόγω της υπερβολικής δόσης καταδίκης που έχουμε φάει τα τελευταία χρόνια.. αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που επικροτεί θανάτους.. ή ακόμα κι αδιαφορεί γι αυτούς.. να μην πέσει θύμα της θεωρίας του..

γνώριζα από μωρό ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μου.. είναι φασίστες.. αλλά επέλεγα να το παραμερίζω.. για την ψυχική μου υγεία.. όσο κι αυτοί το έκρυβαν.. μετά τις διπλές εκλογές.. που όλα γίναν απροκάλυπτα σαφή.. δε μπορώ πιά να ησυχάσω..

κι όσο κάτι μου το θυμίζει.. τόσο καταλαβαίνω πιά αυτούς που έλαβαν μέρος στον προηγούμενο εμφύλιο.. τους καταδίκαζα ασχέτως πλευράς.. ο φασισμός είναι μια πανούκλα.. που μόνο με τον πολιτισμό μπορείς να τον αντιμετωπίσεις.. αλλά είναι τόσο δύσκολο.. ίσως πιό εύκολος είναι ο εμφύλιος.. έτσι κι αλλιώς τον πραγματικό εχθρό.. που είναι οι κυβερνήσεις και τα έξωθεν αφεντικά τους.. δε μπορούμε να τα χτυπήσουμε.. σε πόλεμο είμαστε μιά 5ετία.. ίσως ένας εμφύλιος να είναι μιά εκτόνωση.. να τους κάνουμε την χάρη.. επιτέλους να τελειώνουμε..


6 σχόλια:

faraona είπε...

Αχ όχι Κουλπάκιε...οχι τέτοια να μη δούμε.Να σταματήσει εδω...

μαχαιρης είπε...

Δεν ειναι λυση..
Η βια φερνει περισσοτερη βια...Και η ακραια βια..
Φερνει βιαιους ΣΩΤΗΡΕΣ...
Που ακουμπημενοι πανω στην βια των προηγουμενων...
ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ τη δικη τους...

Αυτους κυριως φοβαμαι...

Και μια κατασταση..Που η βια του ΗΓΕΤΗ...
Θα θεωρηθει τελικα...

ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ...!!!

koulpa είπε...

ax faraona μου
το σενάριο είναι εν τη γενέση.. απλά δημιουργούνται δεδομένα για λύσεις σε πιθανά προβλήματα.. μια ικανή ομάδα ανεγκέφαλων μπορούνε να την δημιουργήσουν ευκολότατα.. όπως έδειξε η ιστορία της ΧΑ.. και να την χρεισημοποιήσουν αν δούν δείγματα ανυπακοής.. το κακό για μένα είνα ότι όσα σενάρια φοβόμουν από το 80.. τα βλέπω να πραγματοποιούνται.. ας ελπίσουμε ότι το βιωτικό σοκ και δέος που μας έχουν επιβάλει.. θα φτάσει να μας αποτρέψει από κάθε ανυπακοή.. ωστέ να μην χρειαστούν πιό δραστικά σενάρια.. αν και μερικές φορές τα επιβάλουν και για επιστημονικούς λόγους.. πειραματικούς..
παραλληρησα και σχολιαστικώς.. την καλήσπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

φίλε μαχαιρη
δεν έχω ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι βία.. αλλάγενικά δε μιλώγια λύσεις.. μιλώ για πιθανά σενάρια.. αυτό που περιγράφεις ειναι το πιό πολυφορεμένο βέβαια.. και δε ξέρω τρόπο αποφυγής.. εναλλακτικά σενάρια πάντα πρότινα.. αλλά μάλλον ανεφάρμωστα..
την καλησπέρα μου :) :)

Heliotypon είπε...

'Ισως τα λες εν θερμώ, αλλά ο εμφύλιος δεν μπορεί να προέλεθει από δύο-τρεις φόνους. Δεν είναι η χώρα σε φάση που θα ευνοούσε εμφύλιο. 'Αλλωστε έχουν περάσει και εκείνες οι εποχές. Πολιτικοί φόνοι γίνονταν πάντα, έστω αραιά και που. Ας μην ξεχνάμε την 17Ν που το έπαιζε δημοκρατικός χώρος (φόνοι με δημοκρατία! Αν είναι δυνατό!). Κάθε ανώμαλος ντύνει τις πράξεις με ένα ...λεπτό ένδυμα "δημοκρατίας" για να τις δικαιλογήσει. Ακόμη και ο Παπαδόπουλος της χούντας ξεδιάντροπα ανέκραζε "ζήτω η δημοκρατία". Τα γκρουπούσκουλα που νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο μα τα πιστόλια και τα καλάσνικωφ έχουν βαθύ πρόβλημα προσωπικότητας και δεν μπορούν να προκαλέσουν εμφύλιο από μόνα τους.

koulpa είπε...

Heliotypon
συμφωνώ με όσα λές.. δεν νομίζω ότι ιστορικά έγινε ποτέ εμφίλιος αυθόρμητα.. απλά νομίζω ότι οι φώνοι ίσως είχαν αυτό το σκοπό.. την αποσταθεροποιηση.. οι μηχανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν εμφίλιο είναι πάντα έτιμοι.. θα γινόταν ίσως εμφίλιος.. αν ο λαός έδειχνε κάποια αντίσταση.. αλλά με αυτά που συνέβισαν τα τελευταία χρόνια.. δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος..
την καληνύχτα μου :) :)