Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Θεοί ή εξωγήινοι..


 Μου έστειλε ένας φίλος το πρώτο βιντεάκι.. με την ερώτηση.. αν μπορώ να φανταστώ πως βγάζανε τετραγωνισμένους παραλληλεπίπεδους όγκους γρανίτη.. και μάλιστα κλειστούς από πέντε πλευρές.. όταν βλέπω πεπεισμένους ανθρώπους.. για απίθανα πράγματα.. προσπερνώ χωρίς χασομέρι.. ότι έχει γίνει.. με κάποιο τρόπο έχει γίνει.. και δε χρειάζεται να αναζητούμε τις πιό απίθανες εξηγήσεις..μου έστειλε λοιπόν το δεύτερο.. επιμένοντας.. λοιπόν.. για αρχή αντιπαθώ τους σίγουρους.. όλα τα εγκλήματα από σίγουρους γίνονται.. μικρά μεγάλα και τεράστια.. αλλά έπεσα στην παγίδα.. και φαίνεται απασχολούσε το πίσω μέρος του μυαλού μου.. έτσι για να το απεμπολήσω.. κάθομαι να απαντήσω όπως μπορώ..με την τωρινή μου ελλειμματική αποσπασματική γνώση του κόσμου.. θα πήγαινε το μυαλό μου σε ένα σωρό περίπλοκες λύσεις.. το οποίο μια χαρά παιχνίδι είναι.. αλλά δεν απαντά ουσιαστικά στο ερώτημα.. όπως το βλέπω.. μια τυχαία παρατήρηση.. όπως ότι άμα αφήσεις το λεμόνι στο μάρμαρο το τρώει.. και κάποιος πειραματισμός.. ίσως οδήγησε σε κάποιο υλικό που να διαβρώνει το γρανίτη.. ίσως σε μια κατάσταση πάστας για να μην τρέχει και τρώει πρός τα κάτω.. να το εφάρμοζα με κάποιο σωλήνα στά σημεία τομής.. στη πάνω και την κάτω πλευρά του εξωτερικού παραλληλογράμμου.. προχωρώντας οριζόντια διαβρώνοντας.. ξεπλένοντας και προχωρώντας.. βάζοντας και κάποιες σφήνες στην κάτω τομή.. εφόσον έφτανε στην τελική επιθυμητή διάσταση το πάνω και το κάτω παραλληλόγραμμο.. θα έβαζα σε υγρή πιά μορφή το διαβρωτικό στις τρίς πλευρές του πάνω παραλληλόγραμμου.. ώστε να διαβρώνει προς τα κάτω με τη βοήθεια της βαρύτητας.. τις σφήνες κάτω.. θα της έκανα με ελαφρά κλίση προς τα έξω.. και με επίστρωση λίπους.. όταν το διαβρωτικό έφτανε στο κάτω μέρος.. κόβοντας τις τρις κάθετες εσωτερικές πλευρές.. κι ελευθερώνοντας τον ογκόλιθο.. θα τον τραβούσα.. με κάποια βοήθεια.. σε κάποια βάση που θα είχα φτιάξει στην κάτω πλευρά.. και περαιτέρω μετακίνηση..

άλλη λιγότερο περίπλοκη λύση.. αν η εργασία γίνεται σε περιοχή και εποχή.. που το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία κάτω του μηδενός.. να σκαφτεί παραδοσιακά με καλέμια το γύρω γύρω.. το εξωτερικό παραλληλόγραμμο.. μέχρι το επιθυμητό βάθος.. να στοκαριστεί δεξιά αριστερά και μπροστά το πάνω επίπεδο.. να γεμίσει με νερό.. και να σπάσει/αποκολλήσει την πίσω πλευρά γινόμενο πάγος.. με τη βοήθεια και του βάρους του ογκόλιθου.. οι σφήνες κάτω παραμένουν και σε αυτή τη μέθοδο για την απομάκρυνση..

(θα βοηθούσε κάποιο σκαρίφημα.. αλλά δεν έχω τρόπο αυτή τη στιγμή.. ελπίζω να ήμουν αρκετά περιγραφικός..)φυσικά δε ξέρω αν αυτό που περιγράφω γίνεται ή έχει γίνει.. αλλά για μένα είναι πιό πιθανό αυτό.. ή κάτι ανάλογο.. εκμεταλλευόμενο κάποιες άλλες ιδιότητες.. από το να το αποδώσω στο θεό ή στους εξωγήινους..

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Αυτοι που εχουνε ΚΑ-ΛΑ με την εξωγιηνη τεχνολογια...Θα λενε....
Κι οσο θελεις πηδα εσυ...!!!
Η χρηση της μεθοδου με το νερο που παγωνει τη νυχτα..Εχει διαπιστωθει, τουλαχιστον στη Ναξο και την Παρο...
Σε χρονολογιες, που...Πηδουσε ο υπολοιπος κοσμος στις..βαλανιδιες....
Στο αρχαιολογικο μουσειο Απειρανθου, Ναξου..Υπαρχουν μαρμαρινα φωτιστικα....Που στηριζονται στη διαφανεια της λεπτης επιφανειας του μαρμαρου...
Και ο ναος της Δημητρας..Κι αυτος ΕΚΕΙ στηριζεται....
Να ψαχνω για..Αστροπλοιο;;;

koulpa είπε...

xaxxaxa φίλε μαχαίρη
αυτοι πιστεύουν σε εξωγήινους.. τουλάχιστον δεν έχω ακούσει να οδηγούνται σε βία από την πίστη τους όπως συνήθως οι πιστοί σε θρησκίες ομάδες κομματα ιδεολογίες κλπ.. :) :)
χαχαχα όσο για τις βελανιδιές.. δε με πολυνοιάζει ποιός και που πρωτο έκανε κάτι.. αν και νομίζω ότι προηγούνται στα περισσότερα οι αιγύπτιοι κι οι κινέζοι.. γενικά δε το βλέπω λόγο υπεριφάνειας.. είναι ένα τυχαίο γεγονός που έχει να κάνει με τη χρονική στιγμή.. την ευκολία εξασφάλησης τροφής.. και την ποιότητα της τροφής.. για να δόσει την ευκαιρία σε κάποιους να έχουν την φυσική/πνευματική κατάσταση.. και το χρόνο να ασχοληθούν με κάτι πέραν της επιβίωσης.. :) :)
χαχαχαχαχαχαχα αστρόπλοιο να βρούμε να φύγουμε.. :) :)
την καλημέρα μου :) :)