Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο μύθος της παραγωγικότητας..

..ας πούμε ότι μια μέρα.. ξυπνάμε.. και με ένα μαγικό τρόπο.. έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε όλα “σωστά”.. κατεβαίνει ο θεός ο ίδιος..
..κι επιβάλει δικαιοσύνη.. συλλαμβάνει όσους έλαβαν μέρος στο φαγοπότι των τελευταίων 35 χρόνων.. βουλευτές.. δημάρχους.. φίλους τους.. συγγενείς.. κουμπάρους.. κι όποιους βρέθηκαν σε θέση ισχύος.. και το εκμεταλλεύτηκαν για ίδιον όφελος.. και καθορίζει τις ποινές τους σύμφωνα με αυτά που θα επιστρέψουν..
..μελετούσε τις ανάγκες μας.. τι πρώτες ύλες έχουμε.. τι καταναλωτικές ανάγκες.. τι παραγωγικές δυνατότητες.. τι έργο συνολικά έπρεπε να παραχθεί.. και το μοίραζε σε όλους.. καταργώντας τη λέξη ανεργία.. έκανε κι ένα θαύμα να μας φτάνουν και να μας περισσεύουν οι πρώτες ύλες και η ενέργεια.. και βρισκόμασταν σε ένα θετικό ισοζύγιο..
..ας πούμε ότι ξύπναγαν και οι θεοί όλης της γής.. κατέβαιναν.. κι έκαναν αντίστοιχα θαύματα.. και νοικοκύρευαν τον πλανήτη.. κι όλοι ξαφνικά είχαν θετικά ισοζύγια.. ποιός θα αγόραζε και θα κατανάλωνε αυτά τα περισσεύματα;
..είναι νομίζω φανερό.. μόνο με ανισότητα παράγεται κέρδος.. ανισότητα μεταξύ κρατών.. κι ανισότητα μεταξύ ομάδων στο ίδιο κράτος.. αν δεν υπάρχουμε εμείς να καταναλώνουμε περισσότερο.. δεν υπάρχουν ούτε οι γερμανοί.. ούτε οι κινέζοι.. ας το σκεφτούν κι αυτοί.. εμείς μπορούμε να βρούμε ένα ξενοδοχείο στην κίνα να μείνουμε όλοι μαζί όπως λέει και ο κινέζος..

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Εχει σπασει αυτο το προτσες...Φιλε Κουλπα...
Ηδη παραγονται προιοντα..Αχρειαστα...
Που τροφοδοτουν ψηφιακες αναπτυξεις...[κινητα,περιφερειακα κομπιουτερ..Φλατ τηλεορασεις,γκατζετ ηλεκτρονικα..Ρουχα μιας χρησεως..
Τροφιμα γεννετικα τροποποιημενα...ΚΛΠ]
Αυτα που διαβαζεις..Ακομα και για ανεπτυγμενες χωρες..[Φιλανδια]
Ειναι ψηφιακα και καθοδηγουμενα...
Δεν εχει σημασια πλεον η καταναλωση..Βουτυρου...!!!
Πενηντα χρονια πιστευαμε στο θαυμα της συλλογικης υπερεργασιας των Ιαπωνων...
Και με ενα απλο Τσουναμι...Μαθαμε για το δωρεαν ρευμα...[03 λεπτα η κιλοβατωρα] που τους εκανε διασημους....!!! και ασυναγωνιστους, τοσα χρονια...!!!
Ετσι και οι Κινεζοι...
Οσο τρωνε ρυζι...Και βολευονται με την...Ομαδικη τουαλεττα και τα δωματια-κυλινδρους για τον υπνο τους...Καλα ειναι...
Συντομα θα χρειαστουνε...Πηρουνια και διπλες καλτσες...!!

koulpa είπε...

αχ φίλε μαχαίρι
δε το έιδα.. παρά ένα μήνα μετά.. :) :)
καλά εγω το λέω πιό γενικά.. και δεν έχω πεπιθίσεις.. ελέγχω τις πληροφορίες με το δικό μου μέτρο πιστικότητας.. :) :)
φοβόμουν περισσότερο από 30 χρόνια τι θα γίνει όταν οι κινέζοι ενδόσουν στο αμερικάνικο όνειρο.. και τώρα.. τους βλέπω να κάνουν ουρά να αγοράσουν το νέο αιφον.. :) :)
την καθυστεριμένη μου καληνύχτα :) :)