Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

επάγγελμα στόχος..


..ποτέ δε μου άρεσαν οι στολές.. ίσως επειδή ήμουν παιδί της 7ετίας.. ίσως γιατί συμβολίζουν μιά μαζικότητα που αντιπαθούσα από μωρό.. δε καταλάβαινα τα παιδιά που τα περισσότερα τις ονειρεύονταν.. ίσως γιατί τους έδιναν κάποια εξουσία.. εξουσία που αντιπαθούσα.. είτε ενεργητικά είτε παθητικά.. αργότερα προστέθηκε κι ένα άλλο ανασταλτικό.. το να προβάλεις μια ιδιότητα. είναι σα να αυτοστοχοποιήσαι.. κάθε τρελός που τα έχει με τις νοσοκόμες τους ταχυδρόμους τους αστυνομικούς κλπ.. βρίσκει ένα στόχο..
τώρα ιδικά με τους αστυνομικούς είχα κι άλλες απορίες.. στον πρώτο που είχα ρωτήσει.. μετά τη μεταπολίτευση.. πως του ήλθε.. μου είπε ότι κάτι άλλο ήθελε.. αλλά φτώχεια καταραμένη στο χωριό.. εκεί κατάφεραν να τον βολέψουν οι γνωστοί του πατέρα του.. ο δεύτερος.. φίλος που στην αρχή ούτε ήξερα τη δουλειά του.. μπήκε ως αθλητής. αλλά μετά βρήκε ενδιαφέρον στην έρευνα των εγκλημάτων.. ένας παιδικός φίλος.. μετά από τις ειδικές δυνάμεις.. που θα του φούσκωσαν τα μυαλά λίγο.. το είδε σαν εκπλήρωση χρέους προς την κοινωνία..
ότι κι αν τους οδήγησε.. δύσκολη δουλειά.. από τη μιά καλείσαι να προστατεύσεις την εξουσία.. από αυτούς που θα έπρεπε να την ελέγχουν.. από την άλλη τον κάθε ένα από μια εγκληματικότητα που έχει ξεφύγει.. όπως και νά έχει.. είναι άγριο να θάβεις το παιδί σου σε κάθε περίπτωση..

15 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Εγω θα γινω ο ηρωας...Φιλε...
Ατιμη κενωνια...
Αλλους τους κατεβαζεις...
Κι αλλους τους ...αναεβαζεις στα ..Ταρταρα...
Μεχρι ακι..Ποστ ηθελα να κανω...
Αλλα..αλλο θεμα βρηκα..
Το ιδιο ...Αντιδημοφιλες..
[υποστηριξη στον..Διαβολο...
Οταν κανεις δεν..αμφιβαλλει πια..
Ολους μας κανουν σιγουρους...
Οτι τα βλεπουμε.οπως αυτοι..

Για σκεψου ομως..!!!

Ποσο αγριο ειναι..
Να πνιγεις σε φουρτουνα..
Να καεις σε καμινι...
Να πεσεις απο σκαλωσια..
Να χαθεις..Σε τροχαιο..
Να..καεις..
Να αρρωστησεις, απο τα χημικα,
Να τυφλωθεις απο την ηλεκτροκολληση..
Να ..Σου "παρει" χερια, δαχτυλα, ποδια...Η δουλεια...

Ομως εμας...
Ουτε πορειες..
Ουτε σημαιες...
Ουτε λουλουδια...
Ουτε ποιματα...
Ουτε μαρμαρινα μνημεια...
ΠΟΤΕ κανεις δεν εσαξε...
Ακομα και η..μανα μας...
Πανω στη θλιψη και το θυμο της το...Ξεστομησε...

" το μαλακα..
Πανω στη στροφη...Του 'φυγε το τρακτερ..Εγειρε..
Και τον πλακωσε..
Ετσι...Μαλακας ητανε ο Θανασσος..
Απροσεχτος, και βιαστικος...
Θειος 'χορεστονε".................................................................................................

koulpa είπε...

χαχαχα ήρωα μαχαίρη
καλώς ήλθες :):)
αν σχολίαζα πάλι η coula.. θα της έστελνα με mail το επόμενο.. δε θα έμπενα στο κόπο να το ποστάρω :):)
το θέμα επαγγελματίας στόχος με απασχολούσε και δε το είχα πιάσει.. για την διαφορετική αξία της ανθρώπινης ζωής.. ανάλογα με τα γούστα των ΜΜΕ.. έχω τοποθετηθεί στο παρελθόν.. όλοι θα πεθάνουμε.. κι άμα χαιρετήσω.. ούτε σημαίες ούτε παράτες με ενδιαφέρουν.. ο λόγος δεν πολυενδιαφέρει.. μόνο τους γονείς σκέφτομαι..
την καλημέρα μου :):)

dyosmaraki είπε...

Κάθε άνθωρπος έχει δικαίωμα στη ζωή και στις επιλογές του επαγγέλματός του. Κανείς δεν του φταίει εάν τα πράγματα πάνε στραβά στις επιλογές τους ή κανείς δεν έχει δικαίωμα να εισπράξει τη χαρά από τυχόν επιτυχημένες καριέρες.
Ολα μόνοι μας τα φτιάχνουμε.
Αυτό που δεν επιλέγουμε εμείς είναι το πως θα πεθάνουμε. Και το να πεθαίνεις από βόλι στον ανθό της ηλικίας σου επειδή κάποια διαταραγμένη προσωπικότητα έτσι αποφάσισε, το θεωρώ άδικο, πολύ αδικο.
Το κακό είναι πως όπως γράφεις και εσύ, η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει. Οι διαταραγμένες προσωπικότητες που κυκλοφορούν ελεύθερες είναι περισσότερες από τις υγιείς. Κια το χειρότερο....τα καλάσνικωφ που κυκλοφορούν δίχως κανέναν έλεγχο είναι περισσότερα από τις βέσπες και τα μηχανάκι (μιλώ για τα δεδομένα της Αθήνας)
Δεν ανέχομαι γενικότερα τα στερεότυπα, πολύ περισσότερο όταν αυτά στοχοποιοιούν επαγγελματικές κατηγορίες.
Πιστεύω πως η ανεξέλεγκτη στοχοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος φασιστικής νοοτροπίας η οποία απλώνεται ανεξέλεγκτα.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa

Eγω ειμαι σταθερή αξια σου έτσι κι αλλιως! Τα χαχανα ως προς την απαντηση σου για τον Μαχαιρη!

Ως προς την αναρτηση δυστυχως πισω απο τις στολές κρυβονται και νοοτροπίες!

Απο την αλλη ολοι δε φοραμε και μια στολη που και που; Δεν ξερω

Συμφωνω απολυτα με το μαχαιρη

Sidepap21 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ...
με το dyosmaraki !!!
H ζωή είναι ιερό πράγμα
η απώλειά της δεν ξεπλένεται
με κανενός είδους χιούμορ ...

koulpa είπε...

dyosmaraki μου
είπα να καυστερήσω και να μην απαντήσω βιαστικά αλλά το παράκανα.. :):)
η επιλογή της δουλειάς μας.. περιλαμβάνει και τα ανάποδάτης.. το να επιλέξεις να γίνεις αστυνομικός μεγαλώνει τις πιθανότητες να πάς από σφαίρα.. αν γίνεις πειροσβέσης αυξάνεις τις πιθανότητες να πάς από φωτιά.. αν γίνεις οικοδόμος να πάς από πτωση από σκαλωσιά.. αν γίνεις ξυλουρος ή τυπογράφος διακινδυνεύεις τα χέρια σου.. νομίζω ότι η συχνότερη αιτία θανάτου των νέων είναι τα οδικά δυστυχήματα.. αλλά αναφέρονται μόνο τα πολύ θεαματικά.. μα κι αυτοί νέοι είναι.. και τελικά περισσότεροι είναι οι τρελοι με αυτοκίνητο από τους τρελούς με καλάσνικοφ..
άδικο είναι πάντα οι γωνείς να θάβουν τα παιδιά τους..
η στοχοποιηση είναι φασισμός.. όταν γίνεται μαζικά.. και δυστυχώς όπως λες.. εξπλώνεται επικίνδυνα.. κι ακόμα χειρότερα.. τεχνητα.. αλλά εγω περισσότερο μιλώ για στατιστική..
την καλημέρα μου και καλή σαρακοστή :):)

koulpa είπε...

χαχαχα coulita μου
εμ αλήθεια λέω :):)
εσυ το πήγες αλλού.. πιό βαθειά.. :):)
φοράμε.. και στολές και μάσκες.. αλλά είναι πιό δυσδιάκριτες.. και τώρα στις απόκριες.. μάλον φοράμε τα πραγματικά μας πρόσωπα.. μια και τα επιλέγουμε.. μικρός ντυνόμουν ζόρό.. μετά κατάλαβα ότι δε θα σώσω τον κόσμο.. και ντυνόμουν κλόουν.. :):)
καλημέρα και καλή σαρακοστή :):)

koulpa είπε...

sidepap21> (πρωιν side21;)
κιδία χωρις γέλιο και γάμος χωρίς κλάμα δε γίνεται.. λέει ο λαός.. αλλά ναι σε περίπτωση παιδιών δεν ισχύει πολύ.. από την άλλη πιστεύω ότι δε λέγονται σοβαρά χωρίς χιομορ και αστεία χωρίς σοβαρότητα.. όπως μπορεί ο καθένας.. :):)
γι όλους μας η ζωή έχει την αξία που της δίνουμε.. εκτός από τους γωνείς.. των αναχωρούντων..
την καλημέρα μου και καλή σαρακοστή :):)

geokalp είπε...

ο τίτλος λέει πολλά
οι ηλικίες τους επίσης

με μελαγχόλησες με την τελευταία πρόταση

koulpa είπε...

ax geokalp μου
η τελευταία πρόταση.. ήταν η ουσιαστική στην περίπτωση.. βεβαια.. να θυμηθούμε ότι κυκλοφορούν περισσότεροι τρελοι με αυτοκίνητα από ότι με καλάσνικοφ.. και δε κάνει κανείς τίποτα.. (ξέρω το είπα και πιό πανω.. αλλά εξακολουθεί να ισχύει)..:(
την καληνύχτα μου :):)

Astero είπε...

Για μένα όποιος βάζει σε ένα τσουβάλι μια κατηγορία ανθρώπων, όποια και αν είναι τα διακριτικά της, είναι απλώς ηλίθιος.

Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κομπλεξικοί που εκμεταλλεύονται την εξουσία τους, όπως δεν είναι όλοι οι Πακιστανοί βρώμικοι, όλοι οι Αλβανοί εγκληματίες, όλοι οι άντρες μα..κες κ όλες οι γυναίκες π....νες! (Είδες ευγένεια, βάζω τελίτσες να μη βωμολοχώ σε ξένα blog)!

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον μαχαίρη. Κανένας δεν σε αναγκάζει να μπεις στα ΜΑΤ και να δέρνεις παππούδες σε πορείες και υπάρχουν άνθρωποι που η ανάγκη τους οδηγεί σε δουλειές πολύ πιο σκληρές και πιο άδοξες.

KitsosMitsos είπε...

Σε θάβουν ό,τι κι αν κάνεις. Αυτό είναι το τραγικό της κατάστασης.

koulpa είπε...

ωωωωω astero μου
ένα μήνα μετά θυμήθηκα να απαντήσω.. :) :)
έτσι είναι.. και για μένα.. έχω γνωρήσει όλες τις ποιότητες σε ολες τις ομάδες.. :) :)
υπάρχουν κι άλλες δουλειές.. αλλά υπάρχει κι αυτή.. άσε που πριν μπει κανείς δε τη βλέπει δύσκολη.. και ποιός θέλει να κάνει δύσκολη δουλεια; :) :)
καλή μας ανάσταση πλέον.. :) :)

koulpa είπε...

χαχαχα kitsomitso μου
ένα μήνα έκανα να μπω εδώ.. έπεσε λίγη δουλίτσα προεόρτια.. :) :)
δε βαριέσαι αμα φύγω αδιαφορώ παγερά τι θα μου συμβεί.. :) :)
καλή ανάσταση :) :)

skorpialogia είπε...

'Οποιος έχει αντίρρηση να μιλήσει τώρα, λέει πάνω από τα σχόλια, και εγώ έχω και αντίρρηση, και θα μιλήσω τώρα.
Έχω αντίρρηση με αυτή τη φράση σου, koulpa: "και τελικά περισσότεροι είναι οι τρελοι με αυτοκίνητο από τους τρελούς με καλάσνικοφ.."
δεν έχω αντίρρηση με αυτό που λέγεται, αλλά με αυτό που εννοείται- ότι οι τρελλοί, είτε με αυτοκίνητο, είτε με καλάσνικοφ, είναι και επικίνδυνοι, είναι και απειλητικοί για τη ζωή.
Οποιοσδήποτε ανεξαιρέτως κρατάει ένα καλάσνικοφ είναι επικίνδυνος- ακόμα και ένα μωρό παιδί που δεν ξέρει καν πώς να το χρησιμοποιήσει...
Επίσης, οποιοσδήποτε οδηγός είναι απρόσεκτος ή μαλάκας, είναι επικίνδυνος, άσχετα με το αν είναι και τρελός ή όχι.
Υπάρχουν φυσικά και επικίνδυνοι τρελοί, όπως υπάρχουνε και επικίνδυνοι εχέφρονες, το να ταυτίζεις την κακία με την τρέλα δεν είναι μόνο λάθος, είναι και επικίνδυνο για εμάς τους τρελούς- μπορεί εγώ δηλαδή να καταλήξω προληπτικά στη φυλακή ή με μια σφαίρα στο κεφάλι χωρίς να έχω κάνει τίποτα, απλά επειδή παραδέχομαι δημοσίως ότι είμαι τρελή και κάποιος σαν εσένα θα φανταστεί ότι είμαι και επικίνδυνη και θα θελήσει να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο από εμένα- not fair, not fair at all...