Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

για το γαμώτο ρε ελλάδαααα!!!!

αγαπητοί συνέλληνες..
να λέμε την αλήθεια όλο και λιγότερο αγαπητοί μου γίνεστε..
κάνω κάποιες συγκρίσεις.. όταν ήχησαν οι σειρήνες του τελευταίου ανακοινωμένου πολέμου.. είχατε πει το όχι.. είχατε τρέξει να καταταγήται.. είχατε πολεμήσει.. δεν εξετάζω ότι τελικά δεν ήταν ο δικός σας πόλεμος.. και ότι αν και με τους νικητές.. καταφέρατε να είστε νικημένοι.. αλλά αντιδράσατε.. καταλαβαίνω.. σας είχαν πείσει ότι είστε απόγονοι του λεωνίδα.. ότι το μολων λαβέ ήταν αυτό που οφείλατε.. κυρίως στον εαυτό σας.. στον αυτοσεβασμό σας.. στα μάτια των παιδιών σας.. παραπλανημένοι.. ναι.. αλλά λεβέντες.. φαίνεται ότι οι λεβέντες ήταν αυτοί που χάθηκαν.. κι αυτοί που έμειναν εξολοθρέυτηκαν μεταξύ τους στον εμφύλιο. έτσι μείνανε αυτοί που φιλαχθήκανε.. που δεν είπαν όχι.. απλά ανοιγόκλειναν το στόμα τους.. έτσι σε μια γενιά.. το 74.. με στρατιωτικό καθεστώς. κανένας δε μπορούσε να πει όχι.. και στην επιστράτευση. αποδείχθηκε ότι ο στρατός μόνο τον λαό μπορούσε να τρομοκρατήσει. κι άρχισαν τα ναι.. ναι στη κύπρο.. ναι στις κρυφές συμφωνίες.. ναι στα συμφέροντα.. ναι στις μίζες.. ναι στα κεφάλαια.. ναι στις τράπεζες.. ναι στις γκρίζες ζώνες.. ναι στη γκρίζα νομοθεσία.. δε σας καταλαβαίνω.. δε ντρέπεστε καθόλου;.. θα ομολογούσατε ότι είστε έλληνες.. εγώ δε ξέρω.. γενικά είμαι ήσυχος.. αλλά το άδικο δε το δέχομαι.. έχω την τάση να στυλώσω τα πόδια και να πώ ΦΤΑΝΕΙ.. είμαι μόνος; είστε όλοι απέναντι;.. τι θα γίνει;..
οχι στην ξεφτίλα που μας σέρνουν
οχι στην ιδιοκτησία που με δόλο απέκτησαν
οχι στα χρέη που αυτοί καρπώθηκαν κι εμείς θα πληρώσουμε
οχι οχι οχι οχι οχι

8 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα.Αγανακτισμένο σε βρίσκω πρωϊνιάτικα.Και το καταλαβαίνω πολύ καλά.
Έχω ένα ερώτημα και αυτό, δεν απευθύνεται σε όλους εκείνους που κάθονται και δεν αναρωτιούνται,σε κείνους που δεν προβληματίζονται, σε κείνους που προσεύχονται στο θεό να τους ρίξει το μάνα εξ ουρανού.Το ερώτημά μου απευθύνεται σε όλους όσους αγανακτούμε,σε μας που έχουμε να αποδώσουμε ευθύνες στους άλλους που έχουμε απαιτήσεις από τους άλλους και που καταλαβαίνουμε ότι κάτι
Να προχθές με ρώτησε κάποια γειτόνισσα που σε όλη της την ζωή υπεραμυνόταν για την ΝΔ και μετά για το ΠΑΣΟΚ κάθε Κυριακή ήταν στην εκκλησία και τώρα που έσφιξαν τα πράγματα και καταλαβαίνει ότι όλα όσα της έλεγα κατά καιρούς και άκουγε και από άλλους τα βρίσκει μπρος στην πόρτα της με ρώτησε:
"Μπορείς να μου πεις γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται; γιατί το κόμμα δεν κάνει κάτι;"
Την κοίταξα σαν να έβλεπα ξωτικό.Ρώταγε εμένα που μ΄έχει δει στο πεζοδρόμιο να τρέχω να παλεύω σωστά λάθος δεν είναι τώρα το ζητούμενο αυτό ας ερχόταν τότε να μου πει κάνεις λάθος,κάνετε λάθος εδώ.Όχι όλα αυτά τα χρόνια βολεύτηκε προσπάθησε να ανεβάσει το εισόδημά της
και τώρα ρωτάει εμένα να της πω γιατί δεν κάνει τίποτα εκείνη η ίδια γιατί αυτό με ρωτάει στην πραγματικότητα αυτή είναι μέσα στην συνομοταξία αυτών που δεν κάνουν τίποτα και αναρωτιέται ρωτάει εμένα.
Τα λέω όλα αυτά γιατί μπαίνει το ερώτημα Εμείς ο καθένας μας τι κάνουμε.Δεν μας εκπροσωπεί κανένας πολιτικός φορέας έστω και κατά προσέγγιση έστω και στο ελάχιστο.Απορρίπτουμε τους πάντες άχρηστοι όλοι;Οι σύλλογοι στις γειτονιές τα σωματεία οι πολιτιστικοί φορείς τα συνοικιακά συμβούλια,η τοπική αυτοδιοίκηση τίποτα πουθενά δεν έχει κάτι που να μπορούμε να σταθούμε; Αν είναι έτσι δεν μπορούμε να έχουμε κριτική στάση για το τι κάνει στο σπίτι του κάποιος που τον έχουμε απορρίψει.Σπίτι του είναι ότι θέλει κάνει.
Και εγώ λοιπόν που διαμαρτύρομαι και χτυπιέμαι τι στο καλό κάνω πως αντιδρώ.Πως πιέζω ώστε και ο όποιος πολιτικός φορέας να ανταποκριθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών και αποτελεσματικά;
Επί της ουσίας εσύ τι προτείνεις;
Τσάμπα οι απορίες μου, τι λες;

koulpa είπε...

xaxaxa bb μου
με ακολούθεί πάντα ένα λανθάνον.. ή υποβόσκον γαμώτο.. και απαιτέι την εκτόνωσή του κάποιες στιγμές.. :):)
χαχαχαχα εζήτησα να με ψηφίσουν και να με
ξαναψηφίσουν.. αλλά δε με πήραν σοβαρά.. γιατί άραγε; :):)
τα έχουμε ξανα πει νομίζω.. εγώ από το 74 απογοητεύτικα.. περίμενα κάποιες αλλαγές απο τη μεταπολίτευση.. τελικά ψιλοτσάμπα οι πανηγιρισμοί στο σύνταγμα.. από το πασόκ.. δε περίμενα τίποτα.. χάρικα με κάποιες ελευθερίες.. αλλά τελικά δεν αφορούσαν εμάς.. αλλά τα κοματόσκυλα.. το ότι ψυφίζαν οι συμπολίτες μου τον καραμανλή για τα φρίδια του και τον ανδρέα για τα ωραία.. πλην κραυγαλαία ψέματα.. ήταν μια ακόμα απογοήτευση.. σα κασάνδρα.. πίστευα ότι θα σκάσει η μπόμπα στα μούτρα του μιτσοτάκη.. αλλά δυστυχώς κράτησε σχεδόν 20 χρόνια ακόμα.. κι όσα περισσότερα χρόνια κρατάς μια επιχείρηση που μπαίνει μέσα.. τόσο αυξάνεται το χρέος.. απλή αριθμητική είναι.. :):)
να σου πω.. εγώ για μένα έχω επιλέξει να βγώ από το παιχνίδι του κέρδους.. αλλά δεν έχω προστατευόμενα μέλη.. και μπορώ και να μη ξέρω από που θα έλθει τ επόμενο γεύμα μου.. :):)
μάλον δεν έχω σημείο επαφής με τους συμπολίτες μου.. έτσι βράζω στο ζουμί μου.. οι πρωτάσεις μου σε περίπτωση που κάποιος θα ενδιαφερόταν να ακούσει.. νομίζω είναι προφανείς.. καμία παραγραφή.. έλεγχος και τιμωρία όσων μας έφεραν εδώ.. και ξεκίνημα από την αρχή.. αλλά όσο προφανή τόσο αδύνατα είναι.. οι προστάτες μας έχουν ρίξει πιά κάθε μάσκα.. θεωρώ ότι έχουμε πόλεμο.. και έχουμε παραδοθεί από την αρχή.. γι αυτό φρίτω.. θεωρώ ότι ακόμα και χαμένος δε μπορώ να παραδοθώ αμαχητή.. αλλά να.. στο σημείο που βρισκόμαστε.. η μόνη λύση θα ήταν να μας κάνουν κι εμάς κόσοβο.. που το απέυχομαι φυσικά.. αλλά δε ξέρω κι αν θα το αποφύγουμε.. όσο ενδοτικοί και δουλοπρεπείς κι αν φανούμε.. μπορεί να θέλουν να το δοκιμάσουν σα τοπική λύση.. :):)
στην ουσία δε ξέρω αν έχουμε κάτι που να θέλουν.. ή απλά πειραματίζονται.. :):)
πωπω περεκτράπειν πάλι.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Ανώνυμος είπε...

Όσο εσύ κι εγω δε δίνουμε ραντεβου στους δρόμους το ναι δεν θα ξαναγινει Οχι ποτέ!

φιλια πολλα

koulpa είπε...

xaxaxa coulitsa μου
ανήθικες προτάσεις; τι να με κάνεις το γερομπισμπικι.. :):)
σοβαρά.. δε νομίζω ότι βρίσκονται στους δρόμους οι απαντήσεις.. τόσες επαναστάσεις έγιναν.. απλά άλλαξαν οι πάνω.. τα υπόλοιπα παρέμηναν.. :):)
το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι η πλιοψηφία δε θέλει να δει το πρόβλημα.. και θέλει κάποιος άλλος να ασχοληθεί.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Unknown είπε...

Καλημερα και προσωπικη καλη χρονια.
Δυστυχως το συνδρομο του IDIOT εχει επικρατησει σ' εναν λαο φοβικο που απατηλα αρνιομουν να πιστεψω πως θα καταληγαμε ποτε.
Φροντισαν πολυ- πολλοι- προς τουτο.
Ακομη και μεις δεχθηκαμε αδιαμαρτυρητα τα διαδραματισθεντα γυρω μας ολα αυτα τα χρονια.
Και το χειροτερο δεν διδαξαμε την νεα γενια πως το ΙΔΙΟΝ οταν δεν δενει με το συνολικο ,οτι το σημερα χωρις την γνωση του χθες νομοτελιακα οδηγει στην παρακμη.
Οτι δεν υπαρχουν θεσφατα και πως η αληθεια για να βρεθει χρειαζεται 'πολυς κασμας'.
Δεν υπαρχουν αυτονοητα μητε ΣΩΤΗΡΕΣ ..........που διαθετουν το αλαθητο!!!!!
Το διαπιστωνουμε σημερα καθως κανεις δεν μπορει να προσφερει οραμα κανεις δεν μπορει να κινησει εναν λαο προκειμενου να διεκδικησει........

koulpa είπε...

taspa
καλώς ήλθες :):)
εγώ δεν είχα ενδιασμούς περί της ιδιωτίας μεγάλου μέρους του λαού.. και δεν εξπλάγειν.. παρά για το πόσο μπορέσαμε να καθυστερήσουμε να φτάσουμε εδώ.. :):
το κακό είναι ότι.. όσο κι αν με αηδιάζει.. χωρίς μπροστάριδες τίποτα ποτέ δεν έγινε.. τι να κανουμε.. ο άνθρωπος είναι αγελαίο ζώο.. :):)
την καλησπέρα μου και χρόνια πολλά :):)

Unknown είπε...

Καλη σου μερα και καλη βδομαδα.
ΘΕλω να ζητησω την συμπαθεια σου που δεν απαντησα στην επισκεψη σου, καθως βρισκομουν σε ταξιδι.
Μας βαλαν 'το νομισμα στο στομα' και μεις λεμε 'εχει ο θεος'

koulpa είπε...

xaxa taspa μου
μην αγχώνεσαι.. δε βλέπεις κι εμένα;.. πέρσι δεν είχα χρόνο να απαντήσω εγκαίρως.. φέτος.. έχω τόσο χρόνο.. που δεν έχω διάθεση.. :):)
δε χρηάζεται περισπούδαστη απάντηση.. ένα χαμόγελο φτάνει να μηνομίζω ότι παραμιλώ.. :):)
την καληνύχτα μου και καλή εβδομάδα :):)