Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

αχ αμαλία..

..πήγα πριν λίγες μέρες να διαβάσω ένα παλιό ποστ ενός φίλου.. και έτυχε μέσα στο ξεχασμένο blogroll του να μου τραβίξει το βλέμμα ένα λινγκ.. φακελάκι.. και σα να σπάσαν τα μάγια.. το πάτησα.. τρεισήμισι σχεδόν χρόνια το απέφευγα.. άφησα το πρώτο μου σχόλιο.. σε ένα από τα αφιερώματα σε σένα.. πρώτη ιουλίου του 2007.. δε θέλησα να μπω να σε δω.. είχες φύγει.. και μου φαινόταν σαν τυμβωρυχία. όποτε άκουγα για το πρόβλημα της υγείας.. σε σκεφτόμουν.. αλλά και δεν ήθελα να κάνω κάτι επετειακό. έτσι.. ξαφνικά.. πάτησα το φακελάκι. μπήκα στο τελευταίο σου ποστ.. δακρυσμένος μπήκα και διάβασα την πρώτη σελίδα σχόλια.. εκεί στη δεύτερη σελίδα που ξαφνικά η κοινωνική λειτουργός ανακοίνωνε την αποχωρησή σου.. έκλαψα με αναφιλητά. δεύτερη φορά στη ζωή μου.. (η πρώτη ήταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια.. σε ένα ατύχημα με μηχανάκι. ερχόμενος κατάφατσα στην ανθρώπινη βλακεία).. είναι παράξενο.. για δικό μου άνθρωπο δεν έχω κλάψει. ίσως γιατί είχα την τύχη να μη χάσω νέο άνθρωπο από το στενό μου περιβάλλον. μια από τις λίγες στιγμές που θα ήθελα να υπάρχει κάτι μετά το θάνατο.. αλλά πάλι δε ξέρω.. ίσως είναι καλύτερα να μην υπάρχει.. για να μη μάθεις τη συνέχεια της ιστορίας.. να μη μάθεις τη συνέχεια της κατάπτωσης.. κι αισθάνομαι και λίγο σχιζοφρενής. από μικρός θεωρούσα την ιατρική πολύ παρεμβατική.. μετά τον παιδίατρο.. οι μόνοι γιατροί που με είδαν ήταν για παράβολα. και τυπικές εξετάσεις υποχρεωτικές. ότι κι αν μου συνέβη. απλά περίμενα να μου περάσει.. ή να μην περάσει.. αλλά για τους άλλους ανησυχώ.. και τους συμβουλεύω να μην ακολουθούν το παράδειγμά μου.. έτσι δε μπορώ να κακίσω τους γιατρούς για την αναποτελεσματικότητά τους.. αφού αν δεν υπήρχαν πολλοί περισσότεροι θα έφευγαν από αυτούς που φέυγουν από ιατρικά λάθη.. δεν μπορώ και να τους δώσω ακαίρεα την ευθύνη για το χρηματισμό.. σε μα κοινωνία που ζει εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του άλλου.. πως να ζητήσω από αυτούς να διαφέρουν.. τι να σου πω.. πριν από σένα.. δε με απασχόλησαν τέτοια ερωτήματα.. τώρα μάλλον θα έλθω να σε διαβάσω από την αρχή.. και θα ξανά τοποθετηθώ..

17 σχόλια:

Я верю в Сталина είπε...

Κούλπιε! Άμα θες καλό μου γιατρό, πες μου εμένα... :))))

koulpa είπε...

xaxaxa marco
δήλωσα ότι δε θέλω γιατρό.. αλλά στην ιδικότητά σου.. κανείς δε νομίζει ότι θέλει.. μέχρι να τον πάνε.. :):)
τουλάχιστον ελάφρινες την ατμόσφαιρα.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Я верю в Сталина είπε...

ΠΟιά καληνύχτα; Πας για ύπνο;


χιχιχιχιχιχι

koulpa είπε...

xaxaxa marco
χαίρομαι που σε βλέπω χαρούμενο.. :):)
όχι καλέ.. νυχτερίδα.. απλά μια και δεν έχω σχέση με το χρόνο.. για να μην σας τρελαίνω με ξεκούδουνα μου έχουν πει μετά τη δύση ναλέω καληνύχτα.. και μετά την δωδεκάτη βραδυνή να λέω καλημέρα.. :):)
αλλά αν δε κοιμηθώ δε λεω καλημέρα.. καληνύχτα πάλι :):)

ZouZouna είπε...

Πολύ ευαίσθητο σε κόβω ! Ισως σου χρειαζόταν ένα ξέσπασμα και παρακινηθηκες απο το οτιδήποτε.

Στην ιστορία που λες, εγώ η καχυπόπτου, κάτι δεν εύρισκα σωστό και στο τέλος είπα "πολύ φασαρία για το τίποτα"
Ο θεός να την συγχωρέση, αλλά ήταν αναρμόδια να κρίνει τους γιατρους.
Εγινε δικαστήριο? Ακούσαμε ιατρική άποψη?
ΑΑααασε με ρε Κούλπα!

Unknown είπε...

Καλησπέρα. Αν και με μπέρδεψες. Πόσα ιστολόγια έχεις μωρέ;;; Τελικά αυτό εδώ να βάλω στο μπλογκρολ μου;;;

Roadartist είπε...

Εγώ έχω χάσει νέο κοντινό άνθρωπο και ξέρω πως είναι. Είναι ότι χειρότερο και πιο σκληρό. Τα δε νοσοκομεία τα πιο διεφθαρμένα δημόσια ιδρύματα.
Μακάρι να ΜΗΝ υπάρξουν άλλες "αμαλίες", με την έννοια της αδικίας, και του πόνου, μα δυστυχώς ξέρουμε πως θα υπάρξουν. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μιλάμε αρνητικά για κείνη, μόνο σεβασμό να έχουμε. Ας αναπαυτεί η ψυχή της.

koulpa είπε...

ζουζουνιον μου
λες και δε με ξέρεις.. :):)
σε αγαπώ αλλα διαφωνώ καθέτως.. πέρασε κάπου 10 χρόνια σε στενή επαφή με το σ΄στημα υγείας μας.. εγώ μια επίσκεψη πηγάινω και θέλω να πεθάνω.. αν δεν ήταν αυτή αρμόδια ποιός ήταν..
καληνυχτούδιααα :):)

koulpa είπε...

xaxaxa bear
καλώς ήλθες :):)
ε μα είναι να μη μπερδευτείς.. της τρελής τα μαλιά γ΄νεται στο προφίλ μου.. :):)
στα περισσότερα βρίσκομαι όποτε μπορώ.. αλλά η κεντρική σκηνή είναι το ..ή στραβα αρμενίζουμε.. :):)
ποιό να βάλεις.. όποιο σε ενδιαφέρει θεματικά.. μπορέι και κανένα.. :):)
χαρηκα για τη γνωρημία.. να ευαριστήσουμε την coula.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

αχ roadartistaki μου
εγώ μετά την πρώτη συγκίνηση.. θυμήθηκα ότι έχω χάσει από άλλες αιτίες.. αλλά ήμουν μικρός.. και βλέπεις αλλιώς τις ηλικίες.. νέο άνθρωπο.. και δει νεότερο από μένα δεν έχω χάσει.. αλλά κι έτσι θυμάμαι τν αίσθηση του άδικου.. και την τσαντίλα μου.. θεωρώ ότι αυτοί που εκμεταλεύονται τέτοιες καταστάσεις για πλουτισμό.. δεν υπάρχει πεινή να τους επιβληθεί που θα με κάληπτε.. :(
καηνυχτούδιααα :):)

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα ηταν να μαθεις λιγη ορθογραφια.

koulpa είπε...

xaxa anisixe
είμαι σε φάση που ξεχνώ κι όσα ήξερα.. δε προλαβάινω.. :):)
καλώς ήλθες.. αν και δε κατάλαβα το σκοπό.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Kwlogria είπε...

Τι μας θύμησες Κουλπάκο... αχ ρε γαμώτο... αχ...

koulpa είπε...

ax kwlogriaki μου
ξεχνάμε ρε παιδί μου ξεχνάμε.. :)
καληνυχτούδιαααα :):)

Heliotypon είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί, ως άνθρωποι ατελείς, και λάθη κάνουν και κακοί χαρακτήρες μπορεί να είναι. Η ιατρικές σχολές δεν επιλέγουν αγγέλους! Αν λάβουμε υπόψη και τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζοντα και τις γλίσχρες (νόμιμες) αποδοχές τους πολλά συμπεράσματα βγαίνουν. 'Ομως αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό, όπως πολλοί νομίζουν, φαινόμενο. Σε όλον τον κόσμο κάνουν λάθη και σε όλον τον κόσμο συχνά γιατροί καταλήγουν κατηγορούμενοι για κακές πρακτικές. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις. Γερμανίδα κυρία που έχει γίνει Ελληνίδα από 30+ χρόνια, έσωσε το γεννητικό της σύστημα από 'Ελληνα γιατρό που εργαζόταν σε Γερμανικό νοσοκομείο, όταν οι Γερμανοί ήθελαν να της κάνουν ολική αφαίρεση! Και από κάτι άλλα περιστατικά δεν θέλει να ακούει για γερμανούς γιατρούς! Βέβαια υπερβάλλει, αλλά θέλω να πω ότι "παντού τα πάντα"! Και οι γιατροί μας, στο σύνολό τους είναι πολύ καλοί. Και σκάρτοι υπάρχουν φυσικά...

Heliotypon είπε...

ΥΓ: Koulpa η ορθογραφία σου έχει βελτιωθεί θεαματικά! Τι έκανες;

koulpa είπε...

xaxa heliotypon
η ορθογραφία οφέιλεται μόνο στο μπλογκερ.. :):)
ναι κι εγώ δε μπορώ να κατηγορήσω μόνο τους γιατρούς.. όχι περισσότερο από τους υπόλοιπους.. όλοι κάνουμε λάθη.. η κακή πρόθεση και η εκμετάλευση της ανάγκης με ενοχλεί.. και ότι εκεί βασίζεται όλο το οικονομικό μας σύστημα.. :):)
την καληνύχτα μου :):)