Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

media και μαλάκια..

ήταν κάποτε οι εφημερίδες.. στρατευμένες.. ιδιοτελείς.. αλλά πεπερασμένης υλης.. γνωστής θέσεως.. περνάγαμε την είδηση και την ερμηνία από το εκαστοτε παραμορφωτικό φίλτρο.. και κάτι καταλαβαίναμε.. όσοι θέλαμε.. και μαθαίναμε και τη γλώσσα.. βγήκε μετά η τιβι.. με το ίδιο περίπου προσωπικό.. με αυστηρή λογοκρισία.. ε υπήρχε και η ντοιτσεβέλε.. ότι καταλάβαινε ο καθένας.. με την ιδιωτική ραδιοφωνία τηλεόραση.. χάσαμε την μπάλα.. οι νεότεροι.. βελτιώθηκαν και τα μέσα κοινωνικής μηχανικής.. δεν επρόκειτο πια για ενημέρωση.. επρόκειτο για προπαγάνδα.. στο ιντερνετ υπάρχει ελευθερία.. αλλά υπάρχει κι η προπαγάνδα.. καλιμένη από το μανδία της ελευθερίας.. και υπάρχει κι ο τερατόδης όγκος.. που καθηστά αδύνατη την επεξεργασία από τον αναγνώστη.. τελικά είναι τυχαίο τι θα μάθεις και τι θα καταλάβεις.. και πάλι εξαρτάται από την κριτική σου σκέψη.. όση έχεις καταφέρη να αναπτύξης σε πίσμα του συστήματος.. μιά ονειρκή λύση θα ήταν να υπήρχαν δημοσιογράφοι.. με την ικανότητα γραφής κι ανάλυσης αυτών της εποχής των εφημερίδων.. αλλά με μια κουλτουρα που να τους αναγκάζει να είναι αντικειμενικοί.. και με ανεξάρτητη χρηματοδότηση ωστε να μην εξαρτόνται από ομάδες συμφερόντων.. και μετά ξύπνησα..

σχολιο από το facebook σε άρθρο της φίλης dora pavlidou

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Καλημερα, φιλε μου..
Καφεδακι;;;

blackbedlam είπε...

Γεια σου φίλε μου. Βλέπεις πέρασα για μια καλησπέρα.
Καλά τα λες, αλλά ξέρουμε ότι στον καπιταλισμό όλα μεταβάλλονται σε εμπόρευμα.

Όλα αγοράζονται και πωλούνται.Και η υγεία και η παιδεία και το νερό και ο ήλιος, η θάλασσα,η γη, η αγάπη.....

Δεν θα ήταν λες η ενημέρωση;

Πολύ περισσότερο που αυτή είναι το εργαλείο που αποκοιμίζει, που παραχαράζει,που αποπροσανατολίζει,που μας κάνει και ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και μάλιστα σε σύγκρουση με την καθημερινότητα που ζούμε.

Και μετά λες ξύπνησα.
"Μακάρι" να ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε μπροστά μας, χωρίς αυταπάτες, χωρίς ιδεοληψίες,"μακάρι" να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της δύναμής μας. "Μακάρι"

ΥΓ: το "Μακάρι" είναι σε εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύω στο τυχαίο και στο αυθόρμητο παρά μόνο στη δύναμη που φέρνει η γνώση και η δράση.



koulpa είπε...

xaxaxa φίλε μαχαιρη που θα πάει θα τα καταφέρουμε.. ίσως αν μοιράσουμε τη διαδρομή.. κέντρο κατεβαίνεις καθόλου; :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

koulpa είπε...

bb μου τι κάνεις μου έλειψες :) :)
ναι αυτή η εμπορευματοποίηση με πονάει από μικρό.. αλλά ούτε στον εφαρμωσμένο κομουνισμό βρίκα κάτι ευχάριστο.. με γλυτωσαν από τις ψευδαισθήσεις.. οι γύρω μου.. που είχα την τύχη να με αντιμετοπίζουν σαν άνθρωπο.. κι όχι σαν παιδί στις συζητήσεις.. αλλά βέβαια δε μπορεσαν να μου δόσουν βιώσημες λύσεις.. κι ούτε κι εγώ βρίκα.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)