Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ελλάδα έχεις τσιμέντο!!!

χαχα μα είναι δυνατόν; πόσα σπίτια αναλογούν σε κάθε έλληνα; πόσα χρειαζόμαστε πια; είναι δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικότητάς μας να αφορά ντουβάρια;
είμαι κι εγώ όπως πολλοί μπλεγμένος στα γρανάζια της οικοδομής.. κι ας θεωρώ άχρηστο στο τέλος αυτό που κάνω.. είναι δημιουργικό και περνώ καλά στη διαδικασία.. αλλά είναι άχρηστο.. όπως και οι περισσότερες δουλειές του μοντέρνου κόσμου..
μικρός.. μέχρι το 70 περίπου.. φανταζόμουν όλα αυτά τα τεχνολογικά που σήμερα βλέπω.. και θεωρούσα.. ότι με όλα αυτά τα ρομπότ και τους αυτοματισμούς.. σε λίγα χρόνια ο άνθρωπος δε θα χρειάζεται να δουλεύει παρά λίγες ώρες τη μέρα λίγες ώρες.. και για λίγα χρόνια.. ε 5-6 χρονών ήμουν.. μετά τα 7 άρχισα να ψυλλιάζομαι.. ότι το χρήμα κινεί τα πάντα.. και άκουγα ότι το χρήμα πάει στο χρήμα.. με αποτέλεσμα να μαζεύεται κάποια στιγμή όλο στη μπάνγκα.. και τότε είναι η ώρα τους πολέμου.. για να κυκλοφορήσει.. εκτός από εμάς.. που το κάνουμε πρωτίστως τσιμέντο..

6 σχόλια:

over είπε...

έχω την εντύπωση ότι ο λαός μας διακατέχεται απο το "σύνδρομο της ιδιοκτησίας" γενικότερα.. ακόμα και μετά θάνατον (εεε.. ένας ιδιόκτητος τάφος, αχρείαστος νάναι, αλλά ας υπάρχει.. χαχα..συγνώμη που γελάω αλλά το βρίσκω αστείο το όλο σκεπτικό απ όπου κι αν πηγάζει..)
Οι προηγούμενες γενιές έλεγαν.. ένα κεραμίδι να βάλω το κεφάλι μου απο κάτω.. βρέξει, χιονίσει κλπ.. προφανώς τα ξέρεις.. Μέχρι εκεί το καταλαβαίνω αλλά μετέπειτα ξέφυγε η κατάσταση. Κάποιοι έριξαν το δόλωμα,κάποιοι άλλοι το έκαναν πιο δελεαστικό και το ψάρι πιάστηκε..
( ένας φίλος λέει.. το τυράκι το είδες τη φάκα δεν την είδες; )
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι, και υπάρχουν αρκετοί, που δεν βλέπουν ντουβάρια μπροστά τους και πιστεύουν, κατά κάποιο τρόπο, στα αυτονόητα..
Με το παραλήρημά μου μεσημέριασε κιόλας.. :)
Kαλό απόγευμα
αλεξια

koulpa είπε...

χαχα over ή alexia
ο ένας παππούς μου αρνήτω να σκεφτεί τι θα γίνει με την κηδία του.. το θεωρούσε πρόβλημα των άλλων.. :):)
χαχα κι εγώ ενώ είχα δει τη φάκα.. άργησα να την συνηδητοποιήσω.. :):)
χαχα απεχθάνομαι τα ντουβάρια.. κάθε είδους.. θα ήθελα η επόμεν κατοικία μου να ήταν κάρο ή βάρκα.. :):)
μια χαρά το παραληρημά σου.. :):)
καλώς ήλθες.. αλήθεια που με βρήκες; :):)
την καλησπέρα μου :):)

over είπε...

αναζητούσα κάτι στο γκουγκλοψαχτήρι με τις λέξεις ελλάδα-τσιμέντο και με τράβηξε το σπασμένα πλακάκια..- ελλάδα έχεις τσιμέντο.. Το άνοιξα, διάβασα μερικές αναρτήσεις σου και σχόλια.
Μου αρέσει όπως σκέπτεσαι και τα λες, αλλά και το αντικείμενο της εργασίας σου.. λατρεύω το ξύλο, όχι αυτό που βγήκε απο τον παράδεισο :), kαι ας είναι βάρκα ή κάρο..
Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα :)

koulpa είπε...

χαχα over
σα να έψαχνες για μένα.. :):)
χαίρομαι για τη γνωρημία :):)
καλημέρα και καλή εβδομάδα :):)

over είπε...

και γω χάρηκα..
Καληνύχτα τώρα..πάω ν ανάψω τα φώτα στο δικό μου μη σκοντάψει κανείς.. :))

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Έχουμε βέβαια και την έκφραση "τσιμεντο να γίνει", που μάλλον απαξιώνει το ευγενές υλικό, ... γιατι είμαστε πλήρως αντιφατικός λαός, πώς να το κάνουμε!