Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

tv or not tv?

να τα ξεκαθαρίσουμε.. έχουμε ιδιωτική τιβι λόγω των διαφημίσεων.. και τις διαφημίσεις τις πληρώνουμε όλοι μέσα στην τιμή των προϊόντων που αγοράζουμε.. δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίζεται αυτό που θέλει η ισχυρότερη μειοψηφία.. κι εγώ πληρώνω όσο και οι άλλοι.. θέλω λοιπόν κάποιο αντίκρισμα γι αυτά τα χρήματα.. ας κάνουν μονοθεματικά κανάλια.. να ξέρουμε τι να περιμένουμε.. αφορμή γι αυτές τις σκέψεις ήταν η χθεσινή μέρα.. που ήταν χαρά θεού τηλεοπτικώς για μένα.. χωρίς δημοσιογράφους.. με επαναλήψεις παλιών σειρών.. τι ωραία ήταν το καλοκαίρι.. θα ήθελα να μαζευτούν όλα τα "αθλητικά" ποδόσφαιρα μπάσκετ.. σε συγκεκριμένα κανάλια.. που να μην τα έχω καν στη μνήμη της τιβί μου.. γιατί παθαίνω κρίση με τους οπαδούς και τα τοιαύτα.. κλασικό αθλητισμό σε άλλα που μου αρέσει και σπανίζει.. να έχει κάποια κανάλια μόνο με επαναλήψεις παλιών σειρών.. κωμωδιών για μένα.. να έχω να χαζεύω όταν δουλεύω.. τα κρατικά και ο σκάι μια χαρά είναι.. για ενημέρωση και ντοκημαντερ.. ε αυτά.. πολλά ζητάω;

8 σχόλια:

fractal είπε...

Καλημέρα koulpa.

Eίναι αρκετά περίεργο, το συμπέρασμα από μιά προσωπική στατιστική που έκανα..
Όσους ανθρώπους ρώτησα όλοι μου είπαν πως δεν βλέπουν τηλεόραση..
Βέβαια το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αφού απευθυνόμουν πάντα σε γνωστούς.. Αλλά ρώτησα πάρα πολλούς ρε γαμώτο... Τι γίνεται? Ποιός τελικά βλέπει τηλεόραση. Και φαίνεται πως όσο πέφτει η τηλεθέαση τόσο πέφτει και η ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, αφού οι καναλάρχες θέλοντας να κρατήσουν τα κέρδη τους αμείωτα, πρέπει να ρίξουν την ποιότητα με φτηνές σειρές και φτηνούς υπό κατασκευήν αστέρες..
Ξέρεις άμα αγοράσεις το πράγμα υπό κατασκευήν, είναι φθηνότερο. Και στην περίπτωση αυτή μπορεί το πράμα να πληρώσει για την κατασκευή του... Οπότε..
Εκτός και αν δεν μου λέει αλήθεια ο κόσμος. Αλλά αυτός ο κόσμος που ρωτώ, είναι άνθρωποι για τους οποίους η ειλικρίνια δεν μπαίνει σε αμφισβήτηση..
Πάντως τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν και γίνονται μαύρα με την προοπτική να αγοράζονται τα κανάλια από ξένους ...
Ένας από τους πιό σημαντικούς τηλεοπτικούς παραγωγούς με τον οποίο κουβέντιαζα το θέμα, μου είπε πως οι ξένες σόου μπήζνες μπαίνου όλο και περισσότερο στην Ελληνική τηλεόραση.. Οπότε μην περιμένεις. Η μόνη σωτηρία είναι το σφράγησμα..
Όχι το πέταγμα..γιατί και το περιβάλλον ρυπαίνουν..όχι μόνο τα μυαλά μας..

koulpa είπε...

fracal μου
κι εμένα αν με ρωτούσες μερικά χρόνια πριν.. θα σου έλεγα ότι δεν έχω δει παρά περιστασιακά τηλεόραση.. σα παιδί μου επιτρεπόταν μόνο το σάββατο το βράδυ μιά ελληνική ταινία.. μεγαλωνοντας.. είχα τόσο γεμάτο πρόγραμμα.. που δε περνούσε από το μυαλόμου σαν επιλογή.. όχι από απέχθεια.. με δε τη γνώριζα.. έτσι κι αλλιώς 4-5 ώρες μου έμεναν για ύπνο.. :):)
πριν δυόμιση χρώνια αναγκάστηκα να μήνω σε ακινησία για ενάμιση μήνα.. και άλλο ένα εξάμηνο δε πολυκουνιόμουνα.. κατάλαβα ότι το μόνο που μου πήγαινε ήταν τα ντοκυμαντερ.. και κάποιες επαναλήψεις παλιότερων κωμικών σειρών.. αλλά όχι σα κύρια δραστηριώτητα.. απλά κάνοντας μιά αλλη δουλειά.. να χαζεύω και λίγο.. το θέμα δεν είναι ότι δε βλέπω.. στο κάτω κάτω.. αυτα που θέλω τα βρίσκω και αλλού.. το θέμα είναι γιατί να πληρώνω.. λένε όλοι για την κρατική τηλεώραση.. κανέναν δεν έχω δει να διαμαρτήρεται για την ιδιωτική και τα έντυπα.. που μας κοστίζουν εκθετικά περισσότερο.. :):)
εξάλλου αυτό που πρωτιμώ εγώ.. τις επαναλήψεις.. είναι ότι φθινότερο μπορεί να βρεθεί.. τίνω να πιστέψω ότι η λύση είναι η αγορά μη τυποποιημένων πρωιώντων.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

fractal είπε...

Xρόνια πολλά και τόσο γεμάτα δημιουργία που να μην ευκαιρείς ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτείς την τηλεόραση.
Εύχομαι για τον καινούριο χρόνο να μας έρθει μιά επιφύτηση για την τεχνική δυνατότητα του πως θα μπορούσε, όπως στα αυτοκίνητα, να παραδίναμε τις πινακίδες της τηλεόρασης,,, Σκέψου και εσύ..

koulpa είπε...

xaxaxaxa fractal μου
έχουμε εορταστικό στο κυρίως.. σαλόνι.. :):)
ευχαριστώωω χρόνια πολλά και καλά.. :):)
μα η τηλεώραση είναι ένα όμορφο παράθυρο.. στον κόσμο.. και πολύ πιό οικολογικό από το να επισκεφτείς τα μέρη που βλέπεις.. για τη χρήση του μέσου δε φταίει το μέσο.. όπως και το αυτοκίνητο δε φταίει.. η δομή της οικονομίας μας φταίει.. και δε βλέπω τρόπο να αλλάξει.. να μη σου πω.. και λόγο.. δημοκρατία έχουμε.. επιδή ενοχλούμαι εγώ και μερικοί ακόμα γραφικοί;..:):)
καληνύχτααα :):)

Heliotypon είπε...

Δεν ζητάς πολλά αλλά είναι δύσκολο να τα βρεις. Δυστυχώς, οι καταναλωτικές μας συνήθειες έχουν ξεφύγει από τα όρια της λογικής και αυτό έχει άμεση επίπτωση στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας. Και για να λειτουργήσει η οικονομία, έτσι όπως έχει διαρθρωθεί, ας πούμε, τα τελευταία 50 χρόνια, έχει ανάγκη την πανάκριβη διαφήμιση που εμείς πληρώνουμε, φυσικά, στις τιμές των προϊόντων που αγοράζουμε. Για πράδειγμα, υπάρχουν γυναίκες, κυρίως, όχι αναγκαστικά πλούσιες, των οποίων οι ντουλάπες ασφυκτιούν από ρούχα ή/και παπούτσια κι όμως αυτές εξακολουθούν να αγοράζουν κι άλλα. Αυτού του είδους η κατανάλωση οδηγεί (το ένα φέρνει τ' αλλο) σε υπερπαραγωγή αγαθών που δεν χρειάζονται πραγματικά, διαφήμιση πανάκριβη κι αυτό, κάνει τις τιμές να ανεβαίνουν, κάποιους να κερδίζουν υπερβολικά, και κάποιους να χάνουν όσα επένδυσαν σε επιχειρήσεις. Αλυσίδα είναι όλα και καταλήγουμε να προσπαθούμε όλοι να παράγουμε (ή να προσφέρουμε υπηρεσίες), όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα λιγότερο ελεύθερο χρόνο... Φτάσαμε στο ζητούμενο!

koulpa είπε...

heliotypon
καλώς ήλθες κι εδώ :):)
να καταθέσω ότι βρίσκομαι στις παριφές.. κι όλο και πιό άκρη.. των οικονομικών δρόμενων.. καταναλώντας όλο και πιό αυστηρά τα απαρέτητα.. εργαζόμενος κυρίως για να καλήψω τα απλήρωτα των μπαταξίδων.. :):)
η αλήθεια είναι ότι μέσα στους διαφημιστές δεν τόνισα τους ιματζμέικερ των πολιτικών.. και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.. που είναι κι αυτά σημαντικά.. και φυσικά τους πληρώνομε για να μας κοροιδεύουν.. :):)
την καλημέρα μου :):)

PIRANDELLO είπε...

Αχ αυτή η τηλεόραση... πόσα χρόνια της αφιέρωσα και δες τώρα χάλια. Δεν πα να λες, ποιός σε ακούει;
Καλή χρονιά φίλε μου.

koulpa είπε...

χαχα pirandello
καλώς τον :):)
χαχα εγώ δεν επένδυσα και πολύ στο παρελθόν χρονικά.. η οικονομική επένδυση είναι που με ενοχλεί.. :):)
καληνυχτούδιαααα χρόνια πολλά και ευτυχισμένα :):)