Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

της κοντής ΜΠΙΠ οι τρίχες της φταίνε..

.. και όπου κοντή ΜΠΙΜ.. μπορείτε να βάλετε.. την παραγωγικότητα.. την αποτελεσματικότητα.. την διορατικότητα.. το καθαρό εγχώριο προϊόν.. γιατί μπερδεύομαι με το ακαθάριστο.. βρώμικο να το πω;..
.. και μιλάμε για τρίχες.. το περιβάλλον.. είναι αποτέλεσμα των επιλογών του πολιτισμού μας.. αν μπορούσαν να αλλάξουν.. να γίνουν πιο λογικές.. δε θα υπήρχε λόγος συζήτησης για το περιβάλλον.. και μιά και δε πρόκειται να αλλάξουν.. οποιαδήποτε συζήτηση δε μπορεί να έχει αποτέλεσμα θετικό.. μόνο να επιβαρύνει λίγο το πρόβλημα..
.. οι λογικές λύσεις είναι απλές.. προφανείς.. διέπονται από απλή αριθμητική και όχι από ανώτερα μαθηματικά.. και είναι εντελώς ανεφάρμοστες..

να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας
πρώτιστη αξία έχει η κάθε ζωή πάνω στη γη.. μετά η εκπαίδευσή της στην επιβίωση.. και στην ευτυχία.. τη φάκα του πολιτισμού μας που χρησιμοποιεί την προσωπική επιτυχία σαν τυράκι.. δεν οδηγεί στην ευτυχία.. αλλιώς δε θα μιλούσαμε..

να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας
έχουμε ανάγκη.. αέρα.. νερό.. τροφή.. και ψυχαγωγία.. τα έχουμε μετατρέψει σε διασκέδαση.. που από μόνο του παραπέμπει σε παραπλάνηση και απομάκρυνση από τα προβλήματα.. που δημιουργεί η οικονομική κρίση.. που είναι αποτέλεσμα της αναζήτησης πιό ακραίας διασκέδασης.. ο σκύλος έφαγε την ουρά του..

να απομακρύνουμε θρησκευτικές και ιδεολογικές ενοχές
μας απομακρύνουν από την πραγματικότητα.. μας κρατάνε στη φάκα.. και μας παίρνουν από το στόμα και το τυράκι..

να μάθουμε πως να είμαστε πραγματικά ευτυχείς
αν τυχών καταφέρναμε όλα τα παραπάνω..

βλέπετε; τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό..

8 σχόλια:

fractal είπε...

Καμιά αντίρηση.
Βιάζομαι μόνο να τελειώσω το σχόλιο μην με προλάβεις πάλι.
Και θα μου πεις τι έγινε αν σε προλάβω.
Έγινε, γιατί θέλω να προστεθεί στο βιογραφικό μου, πως δρω με αστραπιαία ταχύτητα.

koulpa είπε...

xaxaxa fractal
καλώς ήλθες στο μοναχικό μου οίκο.. :):)
χαχαχα φοβηθηκε το μάτι σου.. αλλά ήταν τυχαίο.. :):)
δε θα αρχίσω τώρα να απαντώ μόνος στα πόστ μου.. όσο ενδιαφέροντα κι αν μου φαίνονται χαχαααχαχα :):)
την καληνύχτα μου :):)

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε στα τελευταία σχόλια της ανάρτησής μου την πρόσκληση για το θέατρο. Αν θέλεις να έρθεις είσαι προσκεκλημένος μου. Στείλε μέιλ με το όνομα που θα ζητήσεις την πρόσκληση. Αν δεν θέλεις να γράψεις το όνομά σου βάλε ένα μη αληθεινό όνομα αλλά να το θυμάσαι για να ζητήσεις την πρόσκληση
Fractal

koulpa είπε...

fractal
xaxa το είδα δεν απάντησα ακόμα.. γιατί 2 εξόδους μου επιτρέπω το εξάμηνο.. και τις έκανα και τις 2 το σάββατο και τη δευτέρα.. αλλά είναι και πειρασμός οπότε κοιτώ τα προγράμματά μου μήπως και τα καταφέρω.. ευχαριστώ πολύ.. δεν έχω πρόγλημα με το όνομά μου.. απλά την τελευταία δεκαετία περισσότεροι με ξέρουν ως koulpa.. θα απόφασίσω και θα ενημερώσω συντόμως.. :):)
την καλημέρα μου :):)

Kwlogria είπε...

Όλα είναι μπουρδέλο και δεν υπάρχει σωτηρία, οπότε ας το διασκεδάσουμε κουλπάκο!!!

koulpa είπε...

xaxaxa kvlogriaki μου
καλώς το!!! :):)
έτσι είναι.. είχα ακούσει για την κοινότητα της ανάυρας στο ραδιόφωνο.. και το είδα και στο fractal.. τρομερή ανατροπή.. αλλά ούτε να φανταστώ μπορώ πως επετεύχθει.. :):)
ναι ναι.. κι έγώ δε θα περιμένω τα ωραία.. διασκεδαζω τα πάντα.. :):)
καλημερούδιααα :):)

Heliotypon είπε...

Μου σκάλισες την πληγή με την Ανάβρα: Κι εγώ έχω θαυμάσει το θαύμα αυτής της κοινότητας που θα έπρεπε να γίνει το μοντέλο μας για όλη τη χώρα. Τι λέω; για όλη την Ευρώπη! Κι όμως, ελάχιστοι 'Ελληνες γνωρίζουν γι' αυτήν. Και ντρέπομαι που δεν έχω επισκεφτεί αυτόν τον τόπο ακόμη. Υπόσχομαι να το κάνω σύντομα. Κάτι θα μάθω, δεν μπορεί...

koulpa είπε...

heliotypon
τώρα το είδα το σχόλιο.. :):)
κι εμένα μου κινεί την περιέργια.. θα ήθελα να μπορούσα να συνομιλήσω με αυτόν το άνθρωπο.. να μάθω τι χέρια έστριψε και πώς.. γιατί δε μπορώ να φανταστώ πως βρίκε αυθόρμητους συνοδηπόρους.. :):)
ναι ναι.. μια επίσκεψη κι εγώ θα ήθελα να την κάνω.. αν και το βλέπω δύσκολο.. :):)
την καλησπερα μου :):)